Дивизия „Технически изделия“ на фирма „Готмар” ЕООД е специализирана в дизайна и изработката на изделия от термопластични полимери чрез метода шприцване. Произвежданите изделия са с различно приложение в индустрията и бита:

  • Изделия за електрическо приложение от стъклонапълнени полимери
  • Изделия за бяла техника
  • Изделия за хранително-вкусовата промишленост
  • Други изделия

Know-how и технологии

Материали: Дивизия „Технически изделия“ има дългогодишен опит в преработката на широка гама термопластични полимери – PS в различни цветове и специфично приложение, PC и PA с различни пълнители и степен на напълване, други прецизни инженерни полимери като ROM и PBT, също и полиолефини PP и PE. Разпределението на материалите към шприц машините е централизирано.

Машини: Дивизия „Технически изделия“ разполага с нови енергийно ефективни шприц машини в широк диапазон от 50 тона до 1500 тона. Ние разполагаме със собствен екип за процесни настройки и поддръжка.

Матрици: В дивизия „Технически изделия“ се проектират, поддържат и експлоатират над 100 бр. шприц форми с различна конфигурация и тегло от 50 кг до 11000 кг. Има много добре оборудване локална зона за ремонт и поддръжка, отделно от дивизия „Инструментална екипировка“.

Периферно оборудване: Дивизия „Технически изделия“ разполага с всички необходими системи за подготовка на материалите преди шприцване, устройства за темпериране на матриците, прецизни гравиметрични дозатори за оцветители и вторични материали, системи за отделяне от леяци и прецизни 3- и 4-осни роботи.

Качество и контрол: Дивизия „Технически изделия“ разполага с обособена лаборатория за контрол на произвежданата продукция, която предлага всичко за линейно-ъглови измервания и контрол на външния вид на изделието чрез 3D измервателна машина, високоскоростни микроскопи, спектрофотометри и други електронни и механични уреди и приспособления, които гарантират високо крайно качество.

Управление и логистика: Административните офиси са в непосредствена близост до производствената и складова база и зоните за експедиране на готова продукция, което осигурява бързина и акуратност при обслужване на нашите клиенти.

Въведени добри практики и управленски методи за оптимизация и повишаване нивото на know-how: Проекти по Lean и Kaizen, подобрена SMED система, стриктен ТРМ контрол, KPI визуализация и измерване на резултатите за всеки подпроцес, 5S инструменти за контрол във всяка зона, превантивни планове за поддръжка, непрекъснато вътрешно и външно обучение на персонала.

Технологии:

  • Injection molding
  • Co-injection
  • Gas melt injection
  • IML
  • Overmolding

За въпроси и повече информация, моля свържете се с нас на sales@gotmar.com